Na post primátora nekandiduje žiadna žena

04.10.2010 Celý región

Vranov nad Topľou/Michalovce 4. októbra (TASR) - O primátorské kreslo sa chce v novembrových komunálnych voľbách uchádzať v meste Vranov nad Topľou sedem kandidátov, v Michalovciach sa o funkciu primátora uchádzajú piati muži.
TASR o tom informovali na základe odovzdaných kandidačných listín zapisovatelia vranovskej a michalovskej mestskej volebnej komisie.
Na post primátora vo Vranove nad Topľou chcú kandidovať piati nezávislí kandidáti, a to súčasný zástupca primátora Ján Balog, súkromný podnikateľ Ľubomír Pidaný, pedagóg Igor Šesták, technik Jozef Tarkanič a podpredseda Prešovského samosprávneho kraja Ján Ragan. Podľa slov zapisovateľky mestskej volebnej komisie Moniky Vardžíkovej o primátorské kreslo prejavil záujem aj súkromný podnikateľ Igor Čačko s podporou politických strán SDKÚ-DS, KDH, SaS a Most-Híd. Nasleduje lekár Juraj Kuročka, ktorého nominovala okresná rada strany Smeru-SD. O 25 poslaneckých mandátov sa uchádza 142 kandidátov, z toho 112 na kandidačných listinách politických strán a 30 nezávislí kandidáti, informovala Vardžíková.
V Michalovciach sa do volebného súboja plánuje zapojiť bývalý primátor mesta, v súčasnosti projektový manažér Jozef Bobík s podporou politických strán SDKÚ-DS, KDH, SNS, Strany zelených a Konzervatívnych demokratov Slovenska. Za Smer-SD opätovne kandiduje súčasný primátor Viliam Záhorčák, za Európsku demokratickú stranu súkromný podnikateľ Martin Magura a za SaS manažér Peter Sudzina. O primátorské kreslo sa chce uchádzať ako nezávislý kandidát právnik Bartolomej Jakubčák. O 25 poslaneckých miest mestského zastupiteľstva prejavilo záujem 113 uchádzačov, z ktorých je 96 straníckych a 17 nezávislých kandidátov, informoval TASR zapisovateľ mestskej volebnej komisie v Michalovciach Ján Bumbera.
Jednotlivé mestské volebné komisie zasadnú v týchto dňoch, aby si určili svojich predsedov a podpredsedov, zároveň preskúmajú kandidačné listiny a zaregistrujú len kandidátov, ktorí splnia zákonné podmienky.
 

Vyberte región